VIІ Українсько-польський кардіохірургічний форум «Прогресивні досягнення в кардіохірургії – обмін досвідом»

конференция1

24-26 травня відбувся VIІ Українсько-польський кардіохірургічний форум «Прогресивні досягнення в кардіохірургії – обмін досвідом».

Цьогоріч програма заходу включала в себе Українсько-польський техно-коледж, що пройшов 24 травня на базі Львівської обласної клінічно лікарні, та безпосередньо самий з`зд кардіохірургів, який відбувся 25-26 травня у м. Івано-Франківськ.

Техно-коледж – унікальний для України формат заходу, що вже давно користується успіхом у європейських країнах. Окрім наукової програми учасникам було проведено майстер-класи за допомогою прямої відеотрансляції з операційної: імплантація безшовного протезу аортального клапана провідним кардіохірургом Польщі М. Зембала, виконання операції Бенакі (Ozaki) Я. Бенедік (Ессен, Німеччина) та аорто-коронарне шунтування off pump – З-х-судинне ураження (Габріелян А., Мазур А., Київ, Україна).

Дводенний з`їд кардіохірургів у м. Івано-Франківськ був відзначений цікавою та насиченою науковою програмою. Значну увагу учасників було приділено секції хірургічих втручань при гострому коронарному синдромі, а в обговоренні актуальних проблем надання медичної допомоги взяли активну участь не лише кардіохірурги, а й кардіологи та інтервенціоністи. Особливу увагу було приділено новим напрямкам у галузі: акушерській кардіології, використанню ЄКМО у кардіохірургії, гібридним та мініінвазивним видам хірургічних втручань тощо. 

Під час заходу відбулося 3 демонстрації виконання оперативних втручань за допомогою прямих відеотранляцій з операційних. Протягом трьох днів понад 200 вітчизняних фахівців спільно з провідними кардіохірургами з Польщі, Білорусії, Німеччини обговорювали актуальні проблеми галузі, ділилися досвідом та досягненнями, обговорювали нові напрямки кардіохірургії.

Дякуємо доповідачам за цікаву наукову програму, а учасникам – за активність та прагнення до удосконалення!