Операційні бригади у регіональних центрах

Географія роботи наших фахівців не обмежується стінами операційних Інституту. Проведення операцій на виїзді, в інших кардіохірургічних центрах стало буденною практикою.

Зазвичай це проводиться в рамках навчання та проведення майстер-класів для кардіохірругів в регіонах України. Але трапляється, що операційні бригади викликають у регіональні центри для надання медичної допомоги у складних клінічних випадках: коли пацієнтів через важкість стану неможливо траспортувати.

Інститут Амосова віїздні операції

На минулому тижні фахівці відділення хірургічного лікування патології аорти та ендоваскулярного лікування вроджених та набутих вад провели операції у Чернігові (Игорь Жеков (Igor Zhekov)) на Закарпатті та в м. Ургенч (Узбекистан) (Віталій Кравченко (Vitalii Kravchenko))
Так, Игорь Дитковский (Igor Ditkivskyy) та Єрмолович Юлія провели екстренну операцію хворому в Ужгородському кардіодиспансері. Хворий 54 років отримав травму головноі судини організму – аневризму аорти внаслідок ДТП.

Існував високий ризик розриву аневризми з внутрішньою кровотечею при транспортуванні хворого в інститут Амосова, тому було прийняте рішення про виїзд нашої бригали в Ужгород. Операція з ендопротезування ураженої ділянки аорти стент-графтом була вдало проведена командою інститутських та ужгородських спеціалістів. Пацієнт вже наступного дня був переведений в палату і почуває себе добре.
За підсумками роботи у 2018 році фахівці Інституту виконали 265 операцій у всіх регіонах України.

Оперативні втручання по всій Україні

Позначки: