Модернізація за сучасними екологічними стандартами

лазоришинецьМінприроди виділило понад 60 мільйонів гривень на термомодернізацію Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова та Інституту нейрохірургії ім. А.Ромоданова.

Днями відбулося урочисте відкриття початку робіт (капітального ремонту в обсязі термомодернізації) з реалізації проекту цільових екологічних (зелених) інвестицій у період дії зобов’язань сторін Кіотського протоколу.

Проект екологічних (зелених) інвестицій реалізує Міністерство екології та природних ресурсів України разом з Урядом Іспанії. Міністерство охорони здоров’я також підтримало ці проекти, тому що енергоефективність – це великий крок до збереження природи, а також економічна ефективність для закладів і комфортніші умови для медиків та пацієнтів.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак нагадав, що від стану довкілля залежить здоров’я українських громадян. «Я неодноразово наголошував, що медицина і довкілля тісно пов’язані. Тому спрямування екоінвестиції на термомодернізацію медичних закладів – важливий крок до покращення екологічної ситуації в країні. Термомодернізація ряду лабораторних та клінічних корпусів інститутів забезпечить скорочення викидів парникових газів шляхом впровадження сучасних енергозберігаючих технологій. А це дуже важливий крок у боротьбі зі зміною клімату».

Хочу сказати, що реалізація цього проекту дасть можливість: збільшити енергоефективність будівель, що сприятиме зменшенню фінансових витрат на енергоресурси, створити сучасні умови для перебування співробітників та лікування пацієнтів на тлі високих показників якості та низької собівартості операцій, що стимулюватиме: розвиток медичного туризму; часткову самоокупність кардіохірургічної галузі та покращення інвестиційного клімату в вітчизняній медицині.

Наш наступний крок – це будівництво лікувально-реабілітаційного корпусу де буде зосереджна найсучасніша діагностична апаратура для клінічної та наукової роботи; ✓«гібридна» операційна; ✓операційний блок (5 операційних залів – для дорослих, 3 – для дітей); ✓центр екстреної та невідкладної кардіохірургічної допомоги; ✓відділення кардіоангіографії (операційний блок на 3 рентгенопераційні); ✓відділення інтервенційної електрофізіології з 2-ма електрофізіологічними лабораторіями; ✓відділення радіоізотопної діагностики; ✓перинатальний центр для акушерської кардіології; ✓реанімаційні блоки для дорослих та дітей на 40 ліжок; ✓реабілітаційні блоки для дорослих та дітей на 20 ліжок; ✓клінічні відділення на 100 ліжок; ✓автономне енергозабезпечення та енергозбереження.

До речі, дизайн фасаду розроблений таким чином щоб стилістично поєднати існуючий корпус з новим будівництвом.

Василь Лазоришинець