Закриття відкритої артеріальної протоки малюку

Інколи малюки дуже поспішають зявитися на світ. Саме так сталося з нашим черговим крихітним пацієнтом: не дочекавшись встановлего строку він поспішав побачити нарешті свою маму та з’явився на світ з вагою лише 900 грамів під кваліфікованим наглядом персоналу у КНП ”Обласний перинатальний центр” ЖОР. У малюка виявили вроджену ваду серця: відкриту артеріальну протоку, проте йому було необхідно ще набратися сил, аби навчитися самостійно дихати та перенести операцію на серці.

209408105_4362428600448335_3002709524334625650_n

За місяць малюк вже важив 1 кг 200 г, але за нього все ще дихав апарат штучної вентиляції легень: для подальшого розвитку дихальної системи необхідно було усувати ваду серця. Стан дитини був критичний. Оскільки транспортування дитини з малою масою тіла, підключеної до апарату штучного дихання , є вкрай ризикованим, було вирішено оперувати дитину у перинатальному центрі, де вона перебувала.

30 червня на базі Житомирського перинатального центру бригадою досвідчених фахівців Інституту Амосова: дитячих кардіохірургів Sergiy Siromakha Василь Филипчук, анестезіолога Сергей Бойко, медичної сестри Мирося Кулієвич, за активної участі місцевих фахівців малюку було виконано операцію: закриття відкритої артеріальної протоки.

Дякуємо колективу Житомирського перинатального центру за професіоналізм, оперативність за злагоджену співпрацю!

Вчергове висловлюємо вдячність за можливість проведення виїзних операцій малюкам благодійному фонду Твоя опора, що забезпечив дитяче відділення Інституту мобільним обладнанням експертного класу, завдяки якому створення тимчасової сучасної операційної в умовах палати реанімації перинатального центру стало реальністю.

Бажаємо малюку найшвидшого одужання!