Пацієнта з гострою розшаровуючою аневризмою висхідної аорти з Чернігова до Інституту було доправлено гвинтокрилом

Гостра розшаровуюча аневризма висхідної аорти – один з гострих станів, що невідкладно потребують професійної діагностики та надання висококваліфікованої медичної допомоги.

Національний інститут серцево-судинно хірургії ім.М.М. Амосова вже багато років є беззаперечним лідером галузі хірургії аорти, а для бригади хірургів стали звичною справою екстрені поїздки у регіональні центри для хірургічного лікування пацієнтів, які через складну ваду та значну відстань не можуть бути транспортовані до Києва через ризики для життя та відсутність часу на траспортування.

269768327_4914019601955896_3163516714603666482_n

Вчора завдяки розвитку державної програми з аеромедичної евакуаціїї та злагодженій роботі персоналу Чернігівської обласної лікарні та Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова пацієнтку з гострим розшаруванням аорти гвинтокрилом було доправлено з Чернігова в Київ гвинтокрилом.

По прильоту пацієнтку відразу взяли в операційну, у якій вже чекала підготовлена професійна операційна бригада. Операція пройшла без ускладнень. Пацієнтка знаходиться у задовільному стані та продовжує лікування у відділенні реанімації та інтенсивної терапії.

Дякуємо чернігівським колегам за професіоналізм та відданість справі, адміністрації Чернігівська обласна лікарня Андрій Жиденко – за багаторічну плідну співпрацю, завдяки якій було врятовано сотні життів наших співгромадян.

Дякуємо Міністерству внутрішніх справ України, Міністерство охорони здоров’я України, Національна поліція України за створення та реалізацію надзвичайного проекту аеромобільної евакуації, завдяки якому отримати вчасну високоспеціалізовану допомогу може громадянин з будь-якого куточуу України!