Результати співпраці «Оріфлейм Україна» з Інститутом ім. М.М. Амосова за 2022 рік та новий напрямок благодійної допомоги

Минулого року компанія «Оріфлейм Україна» провела благодійну акцію, метою якої стала підтримка пацієнтів Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М Амосова у складній ситуації, що стала наслідком воєнних дій та регулярних ушкоджень життєво важливої інфраструктури. Сьогодні раді поділитися звітом про результати та майбутніми спільними діями для збереження здорових сердець українців.

2022 рік став надзвичайно складним в житті всієї країни і безлічі компаній та бізнесів. Але тим більшим було бажання підтримати наших співгромадян, нашу рідну країну. Саме тому компанія «Оріфлейм Україна» разом з благодійним фондом «Допомога пацієнтам» організували благодійну акцію, метою якої стала допомога Інституту ім. М.М. Амосова, його пацієнтів, які завжди потребують медикаментів, ліків, спеціального обладнання.

Завдяки спільним зусиллям Партнерів бренду Oriflame вдалося зібрати понад 1 000 000 гривень, які передали для придбання необхідного обладнання, щоб забезпечити безперебійну роботу в операційних не тільки під час блекаутів, а й в будь-яких надзвичайних ситуаціях. Зокрема впродовж 2022-2023 рр було придбано генератор для забезпечення електроенергією операційних, акумулятори для медичного обладнання в операційні та реанімаційні відділення, безперебійники на АШК, частина коштів пішла на монтаж системи вентиляції в рентгенопераційній.

«Ми надзвичайно раді, що допомогли закрити багато потреб Інституту, але ми вже прагнемо реалізовувати нові ідеї. Поспілкувавшись з колегами з Інституту, плануємо допомогти проєкту з реконструкції блоку інтенсивного лікування для особливих груп пацієнтів інституту: вагітних з патологією серця та посттрансплантаційних пацієнтів. Перші 100 000 грн вже були спрямовані на даний проєкт, готуємо наступний крок допомоги», – говорить Нана Еліава, Генеральний директор України та країн Балтії.

За словами директора Інституту Василь Лазоришинець, близько 4% вагітних в Україні мають вроджені або набуті вади серця. Це істотно впливає на розвиток ускладнень під час вагітності та пологів. А ще – на рівень материнської смертності. За цим показником наша країна, на жаль, займає перші позиції у Європі. У 2013 році Інститут взяв під опіку таких вагітних та вже допоміг сотням жінок з вадами серця здійснити заповітну мрію – відчути радість материнства.

Трансплантація серця – ще одна мрія, що стала реальністю зовсім недавно та подарувала шанс на життя безнадійним хворим. На сьогодні в Інституті створена потужна трансплантаційна команда, члени якої пройшли навчання та стажування у провідних іноземних клініках. Але пацієнти після трансплантації серця потребують ідеальних умов післяопераційного спостереження. Це і підвищені вимоги до стерильності приміщення, вентиляція і клімат-контроль тощо. Саме тому метою проєкту реконструкції блоку інтенсивного лікування є створення такого ідеального місця перебування унікальних груп пацієнтів, щоб полегшити та пришвидшити їхнє одужання.

За словами головного лікаря Інституту Sergii Siromakha, проєкт реконструкції дороговартісний – близько 7 мільйонів гривень, але він надважливий. Безумовно, всі пацієнти із вадами серця повинні знаходитися у належних умовах, але коли мова йде про вагітних жінок та пацієнтів після трансплантації, то хотілось би, щоб ці умови були комфортними, на рівні європейських, бо це найбільш «вразлива» категорія людей.

Впевнені, що допомога компанії «Оріфлейм Україна» наблизить команду Інституту до реалізації цієї важливої ініціативи. Нагадаємо, що долучитися до збору коштів для проєкту можна, придбавши продукти, які в каталозі та на сайті компанії «Оріфлейм Україна» позначені логотипом фонду «Допомога пацієнтам».

Позначки: