Судинна хірургія

В інституті проводиться лікування наступних захворювань судин:

  • Варикозна хвороба
  • Гострий тромбофлебіт
  • Гострий тромбоз глибоких вен

Втручання, що виконуються:

 

Ендовенозна лазерна абляція магістральних підшкірних вен

Це мініінвазивне оперативне втручання, що виконується для лікування варикозної хвороби. Виконується під контролем УЗД, застосовується місцеве знеболення. В ході процедури, лазерний світловод вводиться в просвіт варикозно зміненої вени та «склеює» її зсередини. Це призводить до зникнення кровоточу у вені. В подальшому вона трансформується в сполучнотканинний тяж та розсмоктується. В результаті венозна кров тече по здоровим венам, зникають явища венозної недостатності (такі симптоми як: важкість та набряк нижніх кінцівок, судоми, трофічні порушення). В день операції пацієнт може повернутися додому.

Відкрита флебектомія

Згідно європейських рекомендацій, виконується виключно у разі неможливості виконання мініінвазивного втручання (через анатомічні особливості, ускладнення варикозної хвороби у вигляді гострого тромбофлебіту, тощо). В процесі  операції виконується механічне видалення варикозно змінених вен через хірургічні доступи.

Мініфлебектомія

Косметичне видалення варикозно змінених притоків магістральних підшкірних вен. Виконується під місцевою анестезією, часто у вигляді доповнення лазерної абляції.

Склеротерапія

Методика являє собою введення в варикозно змінені вени спеціального розчину – склероз анту, він облітерує вени, до яких потрапляє. Виконується або з метою лікування ретикулярного варикозу, або як доповнення до мініінвазивних втручань на магістральних венах.

Існує декілька видів цієї методики:

  • Мікросклеротерапія – використовується для лікування «венозних зірочок» та ретикулярного варикозу
  • Єхосклеротерапія – процедура виконується під контролем УЗД
  • Foam-form склеротерапія – склерозант вводиться в просвіт вени у вигляді спеціально виготовленої піни.