Терміновий виїзд бригади лікарів інституту в Узбекистан

візит Узбекистан 1В рамках договору про співпрацю між ДУ «НІССХ ім. М.М. Амосова НАМНУ» і Хорезмським філіалом Республіканського спеціалізованого Центру кардіології і кардіохірургії (Республіка Узбекистан), підписаним директором Інституту академіком В.В. Лазоришинцем і директором Центру, заслуженим лікарем Узбекистану, кандидатом медичних наук А.М. Сагіровим, відбувся терміновий виїзд бригади лікарів інституту в Узбекистан для проведення оперативного втручання пацієнтці з гострим розшаруванням аорти на базі Центру.

Спільно з узбекськими колегами було виконано першу вдалу в Хорезмі операцію заміни висхідної аорти та півдуги з реконструкцією аортального клапану в умовах глибокої гіпотермії у молодої 44-річної жінки з гострою розшаровуючою аневризмою аорти типу А. Результат операції хороший: на 2 післяопераційну добу пацієнтка переведена з відділення реанімації та інтенсивної терапії у кардіологічне відділення, а на 8 добу виписана зі стаціонару.

В рамках візиту були прочитані лекції з висвітлення проблеми хірургічного лікування захворювань аорти та демонстрації сучасних можливостей української кардіохірургії при цій важкій патології, для співробітників Центру й провідних фахівців Хорезму. Сюжет на республіканському телебаченні Хорезма показав гарні результати співпраці українських та узбецьких кардіохірургів і підкреслив необхідність укріплення зв’язків між дружніми країнами.

візит Узбекистан

Дякуємо бригаді фахівців у складі: Кравченка Віталія Івановича, завідуючого відділу хірургічного лікування патології аорти;
Ларіонової Олени Борисівни, завідувача відділу реанімації та інтенсивної терапії відділення хірургічного лікування патології аорти Інституту; Третяка Олександра Андрійовича, лікаря анестезіолога вищої категорії; Дуплякіної Віри Єгорівни лікаря-перфузіолога вищої категорії, які готові рятувати життя не зважаючи на кордони та багатотисячні відстані!

Позначки: