Врятовані серця українців

Цього року вперше 368 високовартісних пристроїв для ендоваскулярної корекції вад серця були закуплені у рамках державної програми. Протягом чотирьох місяців 2019 року (починаючи з квітня) більше 250 хворих з вродженими вадами серця та магістральних судин отримали безкоштовно вартісні імпланти і були успішно прооперовані в інституті Амосова. 

Оскільки існує велика необхідність у таких операціях (розрахункова потреба у кількості ендоваскулярних втручань у дітей з вродженими вадами серця в Україні на рік складає 1500), лікарі продовжують працювати по 14 годин в день, проводячи до 10 операцій.
На жаль, кількість імплантів невпинно зменшується: закінчилися оклюдери для закриття дефекту міжпередсердної перегородки та ендопротези для черевної аорти. Підходять до кінця запаси імплантів для лікування відкритої артеріальної протоки та черевної аорти.
На сьогодні в достатній кількості лише оклюдери для дефекту міжшлуночкової перегородки та стенти для коарктації аорти. 

Лікарі та батьки врятованих дітей дякують депутатам Верховної Ради 8-го скликання за те, що була проголосована та прийнята державна програма «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», а також сподіваються, що новообрана Верховна Рада не тільки підтримає цю ініціативу, а й збільшить фінансування на 2020 рік і дасть можливість малечі та дорослим громадян України отримати шанс на друге життя.

Нагадуємо, що отримати консультацію у фахівців Інституту можна у будь-який робочий день з 9 00 до 16 00 без попереднього запису.
Телефон для довідок: +380 (44) 333 84 08.