Доля маленьких сердечок у ваших руках!

amosovaЦього року вперше 368 високовартісних пристроїв для ендоваскулярної корекції вад серця були закуплені у рамках державної програми «Забезпечення ендоваскулярним лікуванням громадян із вродженими вадами серця та гострими аортальними синдромами».

Протягом семи місяців 2019 року 368 хворих з вродженими вадами серця та магістральних судин отримали безкоштовно вартісні імпланти і були успішно прооперовані в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова. Станом на сьогоднішній день обладнання закуплене в травні 2019 року за програмою повністю використане і почала формуватися черга на лікування.

Так, за даними статистики Інституту, з 434 дітей прооперованих ендоваскулярно в 2018 році лише 53 (12% від загальної кількості) пацієнтів – за рахунок держави. На противагу в 2019 році станом на листопад можна спостерігати абсолютно протилежну динаміку, з 597 пацієнтів 368 (61,9% від загальної кількості) було прооперовано за рахунок бюджетних коштів у рамках державної програми.

Лікарі та батьки врятованих дітей дякують депутатам Верховної Ради 8-го скликання за те, що була проголосована та прийнята державна програма «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», а також сподіваються, що новообрана Верховна Рада не тільки підтримає цю ініціативу, а й збільшить фінансування на 2020 рік і дасть можливість малечі та дорослим громадян України отримати шанс на друге життя.

Доля маленьких сердечок у ваших руках!