Благодійники закупили для Інституту апарат штучної вентиляції легень експертного класу

коронавірус
 
Пандемія нового коронавірусу SARS-COv-2 останніми тижнями швидко шириться теренами Європи. За розрахунками експертів, пік епідемії в Україні очікується за 2-3 тижні. Ми мобілізовуємо сили та готуємося до поступлення інфікованих пацієнтів: маючи реанімаційне відділення на 60 місць та висококваліфікований персонал, сподіваємося, що продовжимо боротися з серцево-судинними захворюваннями, але готуємося до прийому інфікованих хворих.

При ураженні SARS-COv-2 робота основного органу-мішені – легень – підтримується за допомогою апарату штучного дихання. На жаль, парк обладнання для штучної вентиляції легенів у нас не новий, апаратура потребує оновлення і не зовсім придатна для вентилювання пацієнтів з гострою дихальною недостатністю при тяжких вірусних пневмоніях.

Завдяки допомозі нашого незмінного помічника – благодійного фонду “Твоя опора” та багаторічного партнеру – Альфа-Банк Україна – для потреб відділення реанімаціїї інституту було придбано високотехнологічний апарат штучної вентиляції легень експертного класу з інтелектуальним режимом Hamilton C6, який можливо використовувати пацієнтам будь-якого віку, а інтелектуальна програма налаштувань дозволяє відслідковувати зміни стану пацієнта та реагувати на них цілодобово, потребуючи менше втручань персоналу. Даний апарат є одним з найсучасніших апаратів штучної вентиляції легень у світі та дозволятиме ефективно вентилювати хворх з гострою дихальною недостатністю при тяжких пневмоніях, скорочуючи терміни захворювання та зменшуючи ризики незворотних ускладнень.

Ми безмежно вдячні соціально-відповідальному бізнесу, що не залишаються осторонь гострих соціальних проблем та готовий підтримати лікарів у нелегкій боротьбі за здоров`я та життя кожного громадянина нашої країни.

Довідково:
Відповідно до клінічного вісника американського коледжу кардіологів, 40% госпіталізованих пацієнтів із підтвердженою вірусною інфекцією COVID-19 мають серцево-судинні або цереброваскулярні захворювання, у 16,7% госпіталізованих хворих розвивається аритмія, у деяких – міокардит, серцева недостатність. Пацієнти з ішемічною хворобою серця та з серцевою недостатністю мають підвищений ризик виникнення гострих подій або загострення патології; вірусне захворювання може потенційно дестабілізувати коронарні бляшки за допомогою декількох механізмів, включаючи системні запальні реакції, які нещодавно були задокументовані при COVID-19.

Аналогічно з MERS, і SARS, COVID-19 може супроводжуватися гострим міокардитом, гострим інфарктом міокарда та швидко прогресуючою серцевою недостатністю. Отже, вірогідність поступлення пацієнтів з гострим коронарним синдромом та COVID-19 у найближчі терміни – вкрай висока. Відповідно до плану протиепідемічних заходів в Інституті створено бокс для перебування інфікованих пацієнтів з гострою патологією серця та магістральних судин, а також розроблено план заходів на випадок масового поступлення інфікованих хворих.