Чергова трансплантація серця

248649759_4721955721162286_2822372449819613296_nВночі командою відділення трансплантації та механічної підтримки серця Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України під керівництвом директора Інституту Василя Лазоришинця було виконано чергову трансплантацію серця.

Завдяки донору, 54-річній жінці, шанс на життя отримав 66-річний чоловік з дилятаційною кардіоміопатією та важкою серцевою недостаністю.

Колектив Інститут безмежно вдячний кожному, хто задіяний у непростому процесі побудови та розвитку системи трасплантації в Україні: завдяки вашому ентузіазму та відданості справі відтепер українці можуть отримати шанс на одужання у рідній країні.

Особлива подяка родині донора, що прийняла в складний час важливе рішення і дала згоду на трансплантацію.

Також дякуємо Міністерство охорони здоров’я України та Український центр трансплант-координації за дієві кроки та вагому підтримку закладів охорони здоров’я у розвитку системи трасплантації як на рівні держави, так і на рівні кожного окремого закладу.

Окрема подяка від бригади вилучення та директора Інституту Василь Лазоришинець за професіоналізм, чітку та злагоджену співпрацю колегам КНП “Київська Міська Клінічна Лікарня Швидкої Медичної Допомоги” ЛШМД, БСП та членам бригад інших закладів, що на кілька годин стали з фахівцями Інституту однією командою

Великою запорукою розвитку трансплантації в Україні є чітка і злагоджена робота усіх учасників.

На сьогодні в Інституті знаходиться два пацієнти після трансплантації серця, обидва у задовільному стані продовжують лікування.

Продовжуємо нашу спільну справу!