8 липня на базі Тернопільської обласної клінічної лікарні було виконано першу трансплантацію серця в Тернопільській області!

293390439_5520123208012196_4375593075493164671_nПісля внесення даних померлого донора в Чортківський центральній міській лікарні до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт». Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця.

Пересадку здійснила команда лікарів Національного інституту серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова спільно із колегами Тернопільської обласної клінічної лікарні

Серце отримав 38-річний чоловік.

Наразі пацієнт – з новим серцем і почувається добре.

Дякуємо колективу Чортківської міської лікарні, де відбулась експлантація серця, за професіоналізм та злагоджену роботу. Окрема подяка за професіоналізм та злагоджену співпрацю колективу Тернопільської обласної лікарні.

Безмежна шана та уклін Людині, яка стала донором. Щирі співчуття та вдячність родині за прийняття складного, але вкрай важливого рішення про пожертву.