Непоправна втрата для всієї світової кардіохірургічної спільноти, для кожного з нас… Світла память…

ZembalaСьогодні світова медична спільнота зазнала непоправної втрати: пішов з життя видатний польський кардіохірург та наш близький друг, директор Śląskie Centrum Chorób Serca/Silesian Center for Heart Diseases професор Мар’ян Зембала.

Важко переоцінити внесок, який зробив професор Зембала у розвиток світової та української кардіохірургії. Ми, українські кардіохірурги, між собою називали його – Головним кардіохірургом Європи. Кожна людина, яка приходить у цей світ, покликана залишити в історії суспільства свій слід. Але виконати життєву місію вдається лише цілеспрямованим непересічним особистостям, достеменно знаючим як найкраще реалізовувати свій професійний талант. До когорти таких належав і професор Зембала – блискучий вчений, чудовий лікар і славетний поляк, в душі якого жив неспокій, постійне бажання прийти на допомогу тим, хто її потребує.

Але чим би він не займався на своїй професійній ниві, які б не опановував нові напрямки практичної та наукової діяльності, завжди його вирізняли мудрість, досвід, у поєднанні із прагненням до прогресу, вірність справі і професійна вдача та відповідальність за кожен свій крок. Вся українська кардіохірургічна спільнота щиро поділяє горе з приводу втрати видатної людини і передає слова співчуття і підтримки рідним та близьким

Світла пам`ять …