Інфекційний ендокардит ледь не забрав життя молодого, кремезного чоловіка, який ніколи не мав проблем із серцем

photo1719236545

Пацієнт Іван Олійник потрапив до інституту Амосова у вкрай важкому стані.
Він скаржився на загальну слабкість, набряки нижніх кінцівок. Погіршення свого здоров’я чоловік почав помічати після перенесеного COVID-19.

Під час діагностики у чоловіка було виявлено значні інфекційні ураження усіх 4-ох клапанів серця. Потрібно було екстрено провести складне хірургічне втручання. Це був надзвичайно високий ризик, але команда висококваліфікованих лікарів нашого Інституту під керівництвом завідувача відділення лікування інфекційного ендокардиту Олексія Крикунова вже не вперше виконує подібні операції і рятує людям життя.

Івану Олійнику було проведено чотирьохклапанну корекцію серця: протезування аортального, мітрального клапанів, реконструкція тристулкового клапана. Головне вогнище інфекції знаходилося на клапані легеневої артерії, тобто ще додатково було виконано реконструкцію клапану легеневої артерії.
На щастя, операція пройшла успішно. Чоловік уже відновлює свої сили та готується повертатися на роботу. У нього теж важлива професія у теперішній час – електромонтажник.

Радіємо, що врятували ще одне життя.
Така кількість  тяжких хворих з відмінним результатом після лікування (щорічна кількість операцій інфекційного ендокардиту – близько 260, з летальністю близько 1,2%), що перевершує загальні світові результати кращих клінік!

Не змінюємо традиції – бути першими! Заради здоров’я сердець українців!
Звертайтеся до нас і ми зробимо усе, щоб ваше серце було здоровим.

Тел.  +380 44 275 43 00.