Ще одна успішна перемога над хворобою

Дарія захворіла у 16 років. Діагноз був постміокардитичний кардіосклероз, AV-блокада. Серце зупинялось по 1500 раз на добу, а також були дикі запаморочення. Їй говорили, що потрібен кардіостимулятор.

“Це все були наслідки гнійної ангіни, – пригадує жінка.
– Тоді мене вилікував професор в Донецьку, була дуже серйозна медикаментозна терапія цілий рік. І я довго була в ремісії. Але після пологів хвороба повернулась.

У 2022 році я поїхала жити з дітьми до Німеччини. Стала там на облік до кардіолога. Мені сказали, що нічого зробити неможливо, окрім кардіостимулятора згодом. Але мені ставало дедалі гірше, звісно зіграв свою роль постійний стрес. Повернулись головокружіння.

Коли я була у відпустці вдома в Києві, то я дізналась, що зараз в інституті Амосова роблять інноваційну інвазивну операцію, яка може мені допомогти. Лікарі називають її кардіонейроабляція. І я вирішила спробувати. Мене оперувала неймовірна команда лікарів: хірурги Борис Кравчук та Дмитро Тимошенко, анестезіолог Володимир Леончук, провідний медичний інженер Роман Сіхневич, операційна сестра Еліна Боднаревська. Лікуючий лікар в мене була Оксана Парацій.

Операція тривала кілька годин і на наступний день мене вже виписали додому.
Через 1,5 місяця я пішла на обстеження в Німеччині до свого лікаря і Холтер показав, що у мене більше немає жодних порушень ритму серця чи провідності, АВ-блокада більше не реєструється. Лікарі в Німеччині сказали, що кардіостимулятор мені не потрібен.
Я просто здивована! Це величезний крок нашої медицини! Я дуже вдячна всій команді лікарів! Ви робите велику справу!”

Рятувати серця – наше покликання!

Довіряйте своє життя – справжнім професіоналам.

Тел. 044 350 08 35.