72 щорічний конгрес європейської асоціації кардіоваскулярних хірургів

У найбільшій європейській події, яка проходила в Туреччині взяв участь зав. відділу хірургічного лікування патології аорти та набутих вад серця
д.м.н. Віталій Кравченко.

Даний захід став унікальною можливістю ознайомитися з найновішими науковими дослідженнями, останніми новинками в кардіохірургії та, що важливо, взяти участь в обговорені отриманих результатів разом зі світовими експертами у даній галузі.
На Конгресі було представлено 2 наших доповіді. Віталій Кравченко презентував унікальні напрацювання про результати лікування пацієнтів з аневризмами дуги аорти та результати лікування пацієнтів, яким використовували для реконструкції ураження дуги і низхідної грудної аорти гібридний комбінований підхід.
Маємо гарні результати та чимало схвальних відгуків.

Варто відзначити, що оперативне лікування аневризм грудної аорти є одним із найскладніших розділів кардіохірургії.
Але більшість операцій, які проводили фахівці Інституту були успішними. Наші сучасні технології та підхід роботи відповідає усім світовим стандартам лікування цієї складної когорти хворих. Наукові напрацювання відділу лікування патології аорти Інституту відзначені у світі та суттєво збільшують кількість хворих, яким ми можемо пропонувати лікування.

Також завідувач відділення хірургічного лікування патології аорти та набутих вад серця Віталій Кравченко взяв участь з доповіддю в роботі 8 Міжнародного конгресу з лікування хвороб аорти (IMAD 2024), яка пройшла у Бельгії.

Протягом трьох днів доповідачі з провідних Європейських клінік і з США представили понад 400 доповідей про сучасні можливості лікування патології аорт, серед яких гідне місце посіла і доповідь з України присвячена результатам виконання операції Frozen Elephant Trunk в лікуванні комплексної патології висхідної, дуги і низхідної грудної аорти проведених фахівцями Інституту. Це одна із найсучасніших технологій для лікування патології дуги аорти і результати проведених співробітниками відділу операцій відповідають результатам провідних Європейських центрів.

Участь в роботі міжнародних конгресів і з’їздів з презентаціями можливостей і результатів Українськими кардіохірургами є важливою складовою наукової діяльності нашої клініки.
Це величезна робота міцної команди професіоналів. І все – заради здоров’я українців!