Тимур з Житомирщини народився із рідкісною вадою серця

5359578462366589004

Загальний шлуночок за змішаним типом, мальпозиція магістральних судин. З перших днів його життя перетворилося на боротьбу за кожен прожитий день. Але завдяки лікарям Інституту Амосова, сильній та наполегливій мамі, він вчора відсвяткував свій дев’ятий день народження, має багато мрій і ми радіємо, що він має щасливе дитинство.

Олена дізналася про ваду сина на 20 тижні вагітності. Перша і така бажана дитина. Жінка вірила у краще, хоча і знала, який нелегкий їй доведеться пройти шлях.

Уже на другий день після народження, хлопчика було екстрено доправлено до Інституту Амосова. Тут його оглянули і підтвердили діагноз.

Коли Тимуру виповнилося 9 місяців, йому виконали перший етап хірургічного лікування – звужування стовбура легеневої артерії.
Згодом у 2019 році виконали двонаправлений кавапульмональний анастомоз. І вже 5 серпня цього року наші найкращі спеціалісти виконали тотальний кавапульмональний анастомоз.

Операція пройшла успішно. Тимур уже відновлює свої сили та активно готується до школи. Окрім шкільних предметів, йому дуже подобається конструювати роботів. Якби ще в житті можна було так легко конструювати серця. Але медицина дуже швидко розвивається і ми ще навіть не уявляємо, якою буде кардіохірургія у майбутньому.

А сьогодні ми дякуємо нашим кардіохірургам, які роблять справжні дива в операційних.

Нагадуємо, що всі консультації для пацієнтів з вродженою вадою серця – за рахунок державного бюджету України. У разі потреби в операції – всі втручання безоплатні ( за підтримки БФ «Твоя опора»).

Бережіть себе!

 

 

Позначки: