Продовжуємо інтегрувати українську кардіологію у світову спільноту

Наші фахівці – медичний директор клініки Ольга Уніцька, завідувачка відділення УЗД-діагностики Олександра Мазур, анестезіолог Еліна Новікова та кардіохірурги Станіслав Фанта та Василь Романяк взяли участь у конгресі Європейського товариства кардіологів (ESC Congress), який проходив
з 30 серпня до 02 вересня 2024 року в Лондоні, Великобританія.

Цей форум є найвагомішою подією року у світовій кардіології. Участь у конгресі взяли 31800 учасників з понад 150 країн світу.

Під час 12 «гарячих ліній» (Hot Line) було оприлюднено результати найвагоміших контрольованих досліджень; одночасно з’являлися онлайн-публікації цих результатів у найпрестижніших світових медичних виданнях.

Трибуна Європейського конгресу кардіологів вважається найбільш авторитетною для оприлюднення нових рекомендацій. Зокрема, під час конгресу були оприлюднені нові рекомендації з діагностики та лікування артеріальної гіпертензії, хронічного коронарного синдрому, фібриляції передсердь, захворювань периферичних артерій та аорти. Лікарі мали змогу ознайомитись з новими технологіями функціональної діагностики в кардіології, візуалізації серця та судин.

Особливістю цьогорічної наукової програми було активне залучення кардіологів з різних регіонів України, які достойно представили більше 10 усних наукових доповідей та презентацій клінічних випадків.

Зокрема, було представлено дві доповіді наукових напрацювань від Інституту Амосова – Станіслава Фанти та Еліни Новікової. Це результат проведеної колективом  клопіткої наукової роботи.

Наш медичний директор Ольга Уніцька також взяла участь у конгресі лідерок у кардіологічній спільноті – RISE, який організували цьогоріч вдруге у переддень конгресу ESC. Основним напрямком RISE є персоналізований розвиток лідерства для жінок у кардіології, де обʼєднують, навчають та мотивують бути прогресивними лідерками серед своєї галузі.

Участь у конгресі наших спеціалістів має велике значення для розвитку наукових досліджень та безперервного професійного розвитку.
Вчимось, вдосконалюємось та працюємо заради кожного пацієнта!

Дякуємо ЗСУ за таку можливість!