Спеціаліст Інституту успішно здав перший ступень “CP certification exam”

photo_270Одною з основних задач нашого Інституту, поряд із рятуванням людських життів, є виховання висококваліфікованих спеціалістів в галузі кардіохірургії та інвазивної кардіології, які рівнем своєї кваліфікації відповідали б світовим стандартам.

Вітаємо Євгена Перепеку із проходженням першого ступеню європейського екзамену в галузі аритмології! В нашому коллективі тепер ще один хірург-аритмолог, який сдав європейский письмовий сертифікаціїний екзамен з “кардіостимуляції, імплантованих кардіовертерів, дефібрилляторів та ресинхронізаційних присторїв” (скорочено CP certification exam), організваний EHRA (European Heart Rhythm Assosiation) — гілкою ESC (European Society of Cardiology), який проходив в цьому році в місті Ніцца у Франції під час щорічного аритмологічного конгресу CARDIOSTIM. СP екзамен складається з двох частин: пройшовши обидві учасник отримує “EHRA certified cardiac device specialist (ECDS)”. Першою є письмовий екзамен, сдавши який лікар здобуває ECDS (EHRA device specialist) level 1, після чого може/має подати заявку на другу частину екзамену суть якого полягає в документальному затвердженні практичного досвіду у галузі (за 24 місяці має бути імплантована певна кількіть пристроїв та проведена певна кількість follow-up’ів — ведення пацієнтів з імплантованими пристроями на програматорі) — в чому і бажаємо успіху нашому молодому спеціалісту!

На сьогоднішній день в Україні є три спеціліста, що здали обидві частини європейського екзамену і здобули “EHRA certified cardiac device specialist (ECDS)”, два з них працюють в нашому інституті — це Валерій Залевський та Борис Кравчук. Тепер ще один спеціаліст приєднався до пантеону українських аритмологів-електрофізіологів з успішно зданим першим ступенем, і це також працівник нашого Інституту — Євген Перепека. Бажаємо успішно завершити і другу частину екзамену!