Інститут імені Амосова продовжує оперувати і проводити прийом пацієнтів

19 січня 2017 року в інформаційному середовищі з’явились матеріали про можливе припинення роботи Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова НАМН України, що викликало певний резонанс.

З огляду на те, що проблеми з фінансуванням Інституту є хронічними та виникли ще у 2013 році, робота щодо адекватного фінзабезпечення почалася ще у травні 2016 року. Її спрямовано на збереження кадрового та технічного потенціалу Інституту. Не зважаючи на недостатність коштів Інститут залишається лідером з надання допомоги хворим з найважчими формами серцево-судинних захворювань і рятує пацієнтів, проводячи близько 8000 оперативних та інтервенційних втручань на рік.

Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН України продовжує свою роботу. Адміністрація робить все від неї залежне для того, щоб Інститут свою діяльність не припинив, зараз іде конструктивна робота з Мінфіном за підтримки та сприяння МОЗ та НАМН України та профільним Комітетом ВР України. За 12 робочих днів у 2017 році вже проведено 198 операцій та 317 інтервенцій, консультативну допомогу надано 1938 пацієнтам.