Програма наданання екстреної кардіохірургічної допомоги жителям Київщини в дії

У Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова продовжується програма співпраці з департаментом охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації, щодо надання екстреної допомоги мешканцям Київської області.

В черговий раз надано високоспеціалізовану та своєчасну допомогу пацієнту з інфарктом міокарда – виконано екстрене стентування передньої міжшлункової артерії з аспірацією тромботичних мас.

Особливість втручання – видалення великого тромбу та своєчасна логістика – через 30 хвилин після дзвінка до швидкої допомоги хворий вже був переведений до блоку інтенсивної терапії і через 20 хвилин від моменту госпіталізації було відновлено кровоток по артерії, що була причиною інфаркту міокарда. Після стабілізації стану хворий буде переведений до профільного відділення Київської обласної лікарні для подальшого терапевтичного лікування та реабілітації.

Дякуємо черговій бригаді відділення екстреної ендоваскулярної хірургії (зав. відділенням Сергій Сало, лікар-рентгенхірург Олена Левчишина, Василь Лазоришинець, Алла Арешкович)