Рятувати життя – це наша спільна справа

Наші найкращі фахівці не втомлюються долати тисячі кілометрів, щоб ділитися неоціненним досвідом та рятувати життя дорослим та дітям.

Завдячуючи підтримці директора Інституту Амосова Василь Лазоришинець регіональні кардіоцентри розвиваються і впроваджують у свою практику найскладніші оперативні втручання на серці.

Радіємо, що вперше за медичну історію Черкаської області в обласному кардіоцентрі спільно з нашими спеціалістами було виконано стентування при дисекції аорти.

Дисекція аорти – це складне захворювання. Несвоєчасна діагностика та надання кардіохірургічної допомоги призводять до смерті пацієнта внаслідок масивної кровотечі.
Для порятунку пацієнтів їм було введено стент-графт. Це стент широкого діаметру зі спеціальним покриттям. Він притискає стінки аорти, які були розірвані і дозволяє зробити кровотік по справжньому каналу.

Також у місті Сумах в лікарні Святого Пантелеймона було врятовано два пацієнти з аневризмою аорти. Одному пацієнту було виконано ендоваскулярне втручання. Поширена судина, яка мала тонкі стінки, мала тромби і могла розірватися в будь-яку хвилину. В її середину було поставлено каркас, який повністю захистить аорту від розриву.

Це прорив для лікарні в області кардіохірургії, адже раніше такі складні операції ніколи не робилися в Сумській області.

В загальній смертності аневризма аорти займає 16-17 місце.

Рятувати життя – це наша спільна справа.

Дякуємо завідувачу відділення, ендоваскулярному хірургу Богдану Черпаку, за участі якого відбувалися операції.

 

Позначки: