Врятували серце військового медика

У межах співпраці Інституту Амосова з Військово-медичним клінічним центром Північного регіону було врятовано ще одне життя військового.

Спільно з колегами Харківщини провели надскладну операцію 32-річному військовому медику, який потрапив у ДТП у прифронтовій зоні. У нього стався розрив аорти з формуванням післятравматичної аневризми аорти і масивної кровотечі.
Дмитра неможливо було перевозити, надто високий ризик. Тому заради порятунку пацієнта в операційній шпиталю у Харкові зібралася команда найкращих хірургів.

Успішна операція стала можливою завдяки зусиллями лікарів найвищого рівня: академіка, директора Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Василь Лазоришинець, завідувача відділення ендоваскулярних методів лікування вроджених та набутих вад серця Інституту Амосова Ігора Дітківського, кардіолога, завідувача відділення інтервенційної кардіології Інституту загальної та невідкладної хірургії імені Зайцева Ігоря Полівенка, полковника медичної служби, начальника Харківського шпиталю Едуарда Хорошуна, анестезіолога, керівника клініки інтенсивної терапії шпиталю Дмитра Макарова.

Аорту пацієнту Дмитру вдалося успішно відновити: в дугу і низхідну аорту ендоваскулярно було імплантовано аортальний протез, в якому фахівці інтраопераційно зробили вирізку під ліву підключичну артерію. Всі судини дуги аорти лишилися прохідними, а аневризму було виключено з кровотоку.

Це тільки перший етап його лікування, адже у нього чимало інших травм. Але ми щиро віримо, що все буде добре і бажаємо йому якнайшвидшого одужання.
Тримаємо медичний фронт та пишаємося нашими військовими.

Слава Україні! Героям слава!

Позначки: