Участь у міжнародних медичних конференціях є мега важливою для професійного розвитку в медицині

Це дозволяє обмінюватися новітніми знаннями та досвідом, розширювати професійну мережу контактів та впроваджувати сучасні підходи до лікування у практику.

Наш фахівець, інтервенційний кардіолог, лікар-хірург відділення екстреної та планової ендоваскулярної хірургії, аспірант ДУ “НІССХ ім. М.М. Амосова НАМН України” Святослав Калашніков представив на конгресі “Endovascular Carsiac Complications” в Лозанні, Швейцарія, клінічний випадок – досвід відділення екстреної та планової ендоваскулярної хірургії інституту Амосова за авторством Сергія Васильовича Сало, Андрія Юрійовича Гаврилишина та Олени Володимирівни Левчишиної.

Визначальна риса цієї зустрічі – живий діалог з аудиторією. При описі складного моменту слухачі пропонують власні варіанти подальших дій до того, як доповідач розповідає, що було зроблено. Деякі з цих пропозицій дуже цінні і стають в нагоді при схожих ситуаціях в майбутньому.

– Це мій перший виступ на закордонній конференції, і я глибоко вдячний усім, завдяки кому це стало можливим. Такий досвід – важлива частина академічної медицини та комплексної професійної майстерності, – поділився Святослав.

Також він нагадує усім лікарям, особливо інтернам, що для спілкування з колегами з інших країн та виступів на міжнародних конференціях володіння професійною англійською мовою – обов’язкове, та пропонує допомогу тим, хто зацікавлений у вдосконаленні своїх мовних навичок.