В межах всеукраїнського проєкту з запобігання раптової серцевої смерті, продовжуємо рятувати серця українців

На минулому тижні доктор медичних наук, заступник директора з науково-координаційної роботи Костянтин Руденко спільно з командою фахівців КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради” вже вдруге виконали операцію Ферраці.

Радіємо, що регіональний центр набуває досвіду проведення таких операцій і вже найближчим часом виконуватимуть їх без нашої участі.
Пацієнт, 60 років. Він мав задишку. На жаль, консервативне лікування не допомагало.
У нього була гіпертрофічна кардіоміопатія. Внаслідок цієї патології був порушений серцевий ритм, кров не циркулювала належним чином і чоловік міг раптово померти.

Крім того, у пацієнта була ще й ішемічна хвороба серця. Тому цього дня було виконано два втручання. Костянтин Руденко виконав міектомію, а наша колега з Франківська Світлана Сарапук виконала аорто-коронарне шунтування.
Тепер життю чоловіка нічого не загрожує.

Нагадуємо, що Інститут Амосова, на базі якого працює експертний центр з лікування гіпертрофічної кардіоміопатії – є лідером у Європі за кількістю та успішних результатів хірургічного лікування гіпертрофічної кардіоміопатії та входить у десятку найпотужніших центрів із запобігання раптових смертей у світі.

Не зволікайте своїм здоров’ям.

Якщо вам потрібна допомога кваліфікованих фахівців, телефонуйте:
Контакт-центр  +380 44 350 08 35;
Консультативна поліклініка  +380 44 275 43 00.