У гостинних Чернівцях 13 вересня відбувся ІІ Всеукраїнський форум медичних братів та сестер

Захід проходив з міжнародною участю під егідою НІССХ, Асоціації кардіохірургів та Центру медсестринства МОЗ України.

Медсестринство в умовах війни та значного дефіциту професійних кадрів – значний виклик перед вітчизняною медициною. Розширення повноважень та професійне зростання медсестер – проходить червоною ниткою майже у кожній доповіді.

Своїм досвідом в цьому питанні поділився Пол Махон, операційний та освітній менеджер факультету медсестринства та акушерства Королівського коледжу хірургів в Ірландії.
Чудові презентації були представлені колегами з Національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова, Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, Центру нейрореабілітації Нодус, Житомирського медичного інституту, Буковинського державного медичного університету, Хмельницького обласного серцево-судинного центру та Черкаської медичної академії.

Також в межах форуму було проведено майстер-клас з основних прийомів тактичної медицини та надання першої допомоги потерпілим при бойових травмах.

Вдячні за гостинність ректору Буковинського медуніверситету Ігорю Гарушу.

Сподіваємося, що наша зустріч сприятиме професійному зростанню медичних сестер та братів задля найвищого рівня стандартів надання медичних послуг.