На одного маленького українця стало більше

Людмила, переселенка із Харківщини обіймає новонародженого синочка Остапчика. Народження цієї дитини стало для жінки справжнім подвигом, а для нас черговою складною задачею із зірочкою, яку ми успішно виконали.

До Інституту Амосова Людмила зверталася ще до вагітності. Ми лікували їй інфекційний ендокардит серця. Також у жінки є чимало супутніх захворювань через які більшість лікарів забороняє взагалі вагітніти.

Проте мрія Людмили стати мамою була набагато сильнішою.

Щоб зберегти життя мами і дитини працювала мультидисциплінарна команда із залученням фахівців інституту Амосова, інституту педіатрії акушерства і гінекології та інституту Шалімова.
Вагітність проходила важко. Людмила двічі перенесла тромбоз глибоких вен.

Пацієнтка розповіла нам свій шлях, який їй довелося пройти:
“Ми з чоловіком 10 років хотіли народити дитину. І навіть невдалі спроби не зупиняли нас. Враховуючи мій вік, я розуміла, що це мій останній шанс відчути радість материнства. Ви навіть не уявляєте, як я цього прагнула. Спочатку мені довелося схуднути на 20 кг. Я щодня бігала по 2 кілометри, щоб привести себе у форму. А ще я вірила і знала, що в Амосова працюють справжні професіонали, які мені допоможуть”.

У день пологів Людмила була такою спокійною, навіть жартувала. “Попри всі ризики дуже важливо ще зібрати себе докупи”, – зізнається вона.

Кесарів розтин зробили успішно. Дякуємо команді справжніх професіоналів, колегам з Інституту ПАГ.

Історія Людмили ще раз доводить, що немає нічого неможливого.

Нагадуємо усім жінкам, які мають ваду серця, не боятися, а звертатися до Інституту Амосова, де завдяки комплексному підходу наших фахівців, відповідно до європейських рекомендацій, ви зможете здійснити свою мрію стати мамою.