Фахівці Інституту взяли учать у щорічному зʼїзді Європейської Асоціації кардіоторакальної хірургії (EACTS), який цього року проходив у Лісабоні (Португалія)

Вже кілька років поспіль наші спеціалісти з гордістю представляють країну та діляться своїм хірургічним досвідом. Зокрема, д.м.н., професор Костянтин Руденко представив наші досягнення у напрямку лікування гіпертрофічної кардіоміопатії через передню міні-торакотомію. Новітня методика операції одночасно виводить пацієнтів з високої групи ризику раптової серцевої смерті та забезпечує швидку реабілітацію, адже дозволяє виконати дану процедуру без розрізу грудини. Кардіохірурги Косован Дмитро та Барно Собіров підготували E-Poster на тему: “23-річний досвід хірургічного лікування інфекційного ендокардиту ускладненого внутрішньосерцевими абсцесами” – доповідь, що увібрала багаторічний досвід реконструктивних операцій при важких формах інфекційного ендокардиту.

Лікар-кардіохірург Поліна Данченко виступила модератором, панелістом в секціях, присвячених патології мітрального клапана, хірургічного лікування інфекційного ендокардиту, організатором секцій для молодих резидентів-хірургів, а також тренером на ветлабі для хірургів-лівшів – інноваційному майстер-класі, що привернув цього року увагу як молодих, так і досвідчених спеціалістів.

У межах візиту в Лісабон наші лікарі мали можливість ознайомитися з унікальними новітніми науковими технологіями в кардіохірургії, відвідали майстер-класи провідних спеціалістів та побачили масштабну виставку медичного обладнання від численного хірургічного інструментарію до дронів для перевезення ECMO.

Пишаємося багаторічною співпрацею з Європейською Асоціацією кардіоторакальної хірургії та щиро дякуємо за неймовірну організацію конгресу!