Заступник директора з науково-координаційної роботи

Руденко КРуденко Костянтин Володимирович
Член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, експерт МОЗ України за напрямом “Хірургія серця та магістральних судин”, має вищу кваліфікаційну категорію за фахом «Хірургія серця та магістральних судин»


Руденко К.В. народився 27.11.1975 р. в Києві. В 1999 році закінчив Національний медичний Університет ім. О.О. Богомольця за спеціальністю лікувальна справа.

З 1999 по 2004 рік – лікар-хірург відділу хірургічних методів лікування вроджених вад серця у дітей молодшого віку Національного інституту серцево-судинної хірургії АМН України.

В 2003 році отримав сертифікат за спеціальністю серцево-судинна хірургія.

З 2004 по 2010 рік – заступник головного лікаря з лікувальної роботи Національного інституту серцево-судинної хірургії АМН України.

З 2010 по 2016 р.- працює на посаді завідувача відділом хірургічного лікування серцевої недостатності та механічної підтримки серця і легень Національного інституту серцево-судинної хірургії АМН України ім. М.М. Амосова.

З січня 2016 р. по січень 2017 р. – працює заступником директора Національного інституту серцево-судинної хірургії АМН України ім. М.М. Амосова з науково- координаційної роботи.

З січня 2017 р. – призначений заступником директора Національного інституту серцево-судинної хірургії АМН України ім. М.М. Амосова з лікувально- координаційної роботи.

З травня 2014 р. – головний кардіохірург МОЗ України.

З жовтня 2015 року – Руденко К.В. обраний радником Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування “Українська Асоціація районних та обласних рад”.

В 2001-2002 рр. працював в Ospidale Riuniti ( Bergamo, Italy) та одночасно проходив навчання в Міжнародній Школі Серця ( International Heart School, Bergamo, Italy). По закінченню успішно захистив на базі Універсітету м.Піза (Italy ) наукову працю ”Хірургічне лікування різних форм атріовентрикулярного каналу”.
В 2003-2004рр. проходив заочну форму навчання в Європейській Школі кардіо-торакальної хірургії (European School for cardio-thoracic surgery). Руденко К.В. є учасником багатьох міжнародних конгресів та конференцій. Працюючи в Інституті, Руденко К.В. приймає активну участь у розробці і впровадженні нових методів лікування вроджених та набутих вад серця, особливо в реконструктивній галузі кардіохірургії.
Руденко К.В. був відповідальним виконавцем комплексної науково-дослідної роботи Інституту “Покращити результати радикальної корекції повної атріовентрикулярної комунікації” та захистив кандидатську дисертацію на тему “Хірургічне лікування повної форми атріовентрикулярного септального дефекта”.
З 2008р. по 2010 р.- заочний слухач факультету публічного адміністрування Національної академії державного управління при Президентові України. По закінченню отримав кваліфікацію магістра державного управління.

Президія НАМН України в 2010 році присудила Руденко К.В. академічну премію для молодих учених за серію наукових праць “Cучасний погляд на розвиток та етапи лікування гіпертрофічної кардіоміопатії”.
В 2013 році Руденко К.В. захистив докторську дисертацію “Гіпертрофічна кардіоміопатія: проблеми діагностики та лікування”.

В 2009 році проходив стажування в Сінгапурі за програмою Hospital management (Singapore cooperation programme).

В 2010 році закінчив програму INSEAD: European Health Leadership Programme в м.Фонтебло,Франція.
Руденко К.В. має вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю “хірургія серця та магістральних судин” та вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю “управління в сфері охорони здоров’я”.

В 2014 році Руденку К.В. присвоєно вчене звання старшого наукового співробітника.

Руденко К.В. спільно з ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН» та Асоціацією серцево-судинних хірургів України за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Національної академії медичних наук України виступив ініціатором та організатором Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф».

Руденко К.В. є одним з провідних спеціалістів країни в питаннях діагностики та лікування гіпертрофічної кардіоміопатії та раптової серцевої смерті.


Тел.:  +380 44  275-40-22