Науково-практична конференція на тему «Акушерська кардіологія – виклик XXI сторіччя»

Програма конференції

конференція 1ДУ “Національний інститут серцево-судинної  хірургії  ім. М.М. Амосова НАМН України” є першоджерелом серцево-судинної хірургії в Україні. Значний багаторічний досвід хірургічного лікування серцево-судинних захворювань в Україні дозволив виокремити групу патологій, що потребують невідкладної або екстреної кардіохірургічної допомоги.

Окремою групою пацієнтів є вагітні жінки з кардіальною патологією Кожного року приблизно 10% від всіх випадків материнської смертності в усьому світі пов’язані з ускладненнями кардіальної патології і їх кількість постійно збільшується. Протягом кількох років відбувається співпраця НІССХ ім. М.М.Амосова та ІПАГ НАМН України. Родорозрішення вагітних з ВВС та НВС відбувається на базі НІССХ ім. М.М.Амосова, при необхідності з підтримкою кардіохірургічної бригади та проведенні екстреного кардіохірургічного втручання.

Основні питання, які розглядатимуться на конференції:

  1. Ризики вагітності у жінок з кардіальною патологією.
  2. Зниження материнської та малюкової смертності та інвалідизації. Впровадження оптимальної тактики ведення та родорозрішення вагітних з кардіальною патологією.
  3. Першочергові питання  взаємодії кардіологів і акушерів при розробці спільної тактики лікування серцево-судинних захворювань під час вагітності.
  4. Проблема медикаментозної раціональної терапії у вагітних після протезування клапанів та вродженими вадами серця.

Програма конференції

Дата проведення
21 квітня  2017 року

Місце проведення
Солом’янська РДА, м. Київ, Повітрофлотський проспект, 41

Організаційний комітет: +380 44 249 81 99
Написати листа