Фахівці Інституту відвідали Краматорськ

28166342_1805653039459250_8020089816896207295_n22 лютого 2018 року фахівці Інституту відвідали Краматорськ з метою обстеження пацієнтів, для яких, зі зрозумілих причин, високоспеціалізована медична допомога є малодоступною. 

Дві бригади лікарів провели обстеження та консультування 198 пацієнтів, яких було попередньо відібрано місцевими кардіологами. Багатьом з них запропоновано оперативне лікування в Інституті, яке в рамках пілотного проекту буде безкоштовним для пацієнтів.

Окремою складовою візиту до Краматорську було проведення науково-практичної конференції в рамках всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф», який проваджується Асоціація серцево-судинних хірургів України. В роботі конференції взяли участь лікарі Донецької області та провідні фахівці Донецького медичного університету. Було зроблено доповіді і обговорено сучасні аспекти кардіохірургічних втручань з приводу вроджених і набутих вад серця, пухлин серця, порушень ритму серця, хірургічного лікування вагітних з серцевою патологією, ендоваскулярного лікування вроджених вад серця у будь-якому віці.

Вже традиційно частиною візиту лікарів Інституту до регіону стала зустріч з волонтерами і військовими та передача благодійної допомоги – медикаментів, що були зібрані колективом Інституту для поранених в зоні АТО. Висловлюємо щиру вдячність департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА і особисто Верезомській Ірині Олександрівні та Піщанському Роману Євгеновичу.