Науково-практична конференція з міжнародною участю “Інфекційний ендокардит. Сучасні аспекти діагностики та лікування”

Шановні колеги!

Форма_QRІнфекційний ендокардит і сьогодні залишається потенційно летальною хворобою, яка потребує уваги лікарів різних ланок надання медичної допомоги. Одужання та висока якість життя у подальшому пацієнтів з цією патологією залежить від злагодженості взаємодії медичних працівників, дотримання клінічних стандартів при діагностиці та лікуванні, профілактиці та реабілітації.

Через ряд проблем (несвоєчасна діагностика, нераціональне застосування антибактеріальних лікарських засобів, антибіотикорезистентність, тощо), з якими стикаються наші колеги під час лікування пацієнтів з інфекційним ендокардитом, було ініційовано проведення науково-практичної конференції з міжнародною участю «ІНФЕКЦІЙНИЙ ЕНДОКАРДИТ. СУЧАСНІ АСПЕКТИ ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ», яка відбудеться 18 жовтня 2019 року в Конференц-залі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова за адресою вул. Пирогова, 46 (Хірургічний центр, вхід з вул. Блока), м. Вінниця, Україна.

Метою конференції є об’єднання зусиль та злагодження дій між сімейними лікарями, лікарями функціональної діагностики, кардіологами та кардіохірургами для впровадження в їх рутинну практику сучасних світових стандартів – своєчасної діагностики інфекційного ендокардиту, правил застосування лікарських засобів, розуміння критеріїв, за яких є можливим консервативне лікування, а коли потрібне хірургічне, принципів профілактики та особливостей реабілітації пацієнтів після оперативних втручань.

Національний інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН України має 40-річний досвід лікування інфекційного ендокардиту. Рівень госпітальної летальності при лікуванні цієї патології знижено з 14,2%, до 1,2-2,0%. Під час конференції учасники будуть ознайомлені з досвідом українських колег та лікарів з інших провідних в сфері лікування інфекційного ендокардиту клінік Європи – Інституту госпіталізації та наукової допомоги Кардіологічного центру Монзіно (Мілан, Італія), Центрального клінічного госпіталю Міністерства внутрішніх справ (Варшава, Польща).

Конференцію внесеною до бази реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2019 році Міністерства охорони здоров’я України за № 148. Захід відбудеться за підтримки департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької ОДА, Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова, Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова, Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології.

Просимо сприяти участі лікарів Вашої області в зазначеній вище конференції.
Зацікавлених колег просимо попередньо зареєструватись до 18 вересня 2019 року включно за посиланням 
https://forms.gle/wn6tpvkvsWysT9UV6


Програма конференції