19 вересня – день, присвячений поширенню обізнаності про розшарування аорти

аортаНаціональний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова приєднується до всесвітньої ініціативи привернення уваги до захворювання. Протягом наступного тижня ми будемо ділитися доступною для кожного інформацією про найбільшу артерію організму. Наша мета – підвищити обізнаність населення щодо патології аорти та звернути увагу на те, як це захворювання розпізнати та лікувати, які методи профілактики ефективні та як за допомогою правильної реабілітації якнайшвидше повернутися до звичайного життя після хірургічного втручання.

Окрім цього, протягом тижня ми проведемо 4 онлайн-зустрічі з провідними фахівцями Інституту. Кардіохірурги, лікар УЗД-діагностики та радіолог розкажуть, яким чином розпізнати захворювання, провести диференційну діагностику, пояснити пацієнту про його стан та підготувати до оперативного втручання.

Слідкуйте за анонсами на нашій сторінці у ФБ! Закликаємо наших колег ділитися інформацією про дисекцію аорти, публікувати випадки із особистої практики з хештегом #з_турботою_про_аорту.