Перейменування вулиці Амурської у Голосіївському районі на вулицю Академіка Книшова

268284741_4902331313124725_6829848586755573304_nНапередодні святкових днів, 16 грудня під час пленарного засідання Київська міська рада підтримала рішення про перейменування вулиці Амурської у Голосіївському районі на вулицю Академіка Книшова. Відповідне громадське обговорення щодо змін попередньо відбулося на Єдиному вебпорталі територіальної громади Києва у спеціальній рубриці «Е-місто» «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів», де кожен користувач мав змогу ознайомитись із запропонованим проєктом рішення, висловити свої пропозиції, зауваження чи оприлюднити власну редакцію проєкту.

Ініціатором вшанування та увіковічнення імені Геннадія Васильовича на мапі Києва став колектив Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова, якому Геннадій Васильович віддав понад 50 років свого життя, майже 30 з яких – на посаді директора.

Залишаючись завжди Людиною з великої букви, слідуючи своїм життєвим цінностям та завдяки кипучій енергії йому вдалося побудувати одну з самих розвинених галузей сучасної медицини в Україні – кардіохірургію.

Він сам став Легендою вітчизняної медицини та запалив плеяду гідних зірок-кардіохірургів міжнародного рівня.

Безапеляційний, жорсткй, дуже порядний та надзвичайно сміливий…

Маємо за честь з гідністю продовжувати справу всього його життя – розбудову кардіохірургії України та порятунок життів наших співгромадян.

Геннадій Васильович назавжди залишиться у нашій пам’яті та продовжуватиме жити у тисячах врятованих у стінах інституту сердець.

Памятаємо…

Сумуємо…