Перша трансплантація серця в Хмельницькій області та на Поділлі!

23 січня, у неділю, на базі Хмельницький обласний серцево-судинний центр було виконано першу трансплантацію серця в Хмельницькій області та на Поділлі!

Організація та логістика цієї події мала неймовірний розмах, а до реалізації долучилася надзвичайна кількість людей та команда найкращих фахівців.

Після внесення даних померлого донора в КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт». Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у Хмельницькому серцево-судинному центрі та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця.

На допомогу хмельницьким колегам прийшли фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова (Андрий Мазур, Roman Buriak), вирушивши до Івано-Франківська на літаку ДСНС України. Друга бригада фахівців Інституту (Сергей Руденко, Рома Перестюк) вже мчала до Хмельницького автомобілем, аби вчасно розпочати підготовку до трансплантації.

Синхронно дві бригади фахівців Інституту у двох містах, під особистим керівництвом директора Інституту Василь Лазоришинець, стали однією командою з івано-франківськими та хмельницькими колегами, аби врятувати людські життя.

Донорське серце з командою лікарів було невідкладно доправлено гвинтокрилом до хмельницького центру, де була проведена трансплантація серця.

Дякуємо колективу КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради, де відбулась експлантація анатомічних матеріалів, за професіоналізм та злагоджену роботу.

Окрема подяка надзвичайно професійному колективу одного з найпрогресивніших кардіохірургічних центрів України під керівництвом Андрей Кланца: ваші досягнення, темпи розвитку та ентузіазм вражають та є взірцем для наслідування.

Дякуємо Міністерство охорони здоров’я України , Український центр трансплант-координації та Dmytro Koval, ДСНС України , Поліція Хмельницької області за сприяння і супровід під час транспортування.

Безмежна шана та уклін Людині, яка стала донором. Щирі співчуття та вдячність родині за прийняття складного, але вкрай важливого рішення про пожертву.