Найбільший кардіохірургічний центр Італії лікуватиме українських дітей

277588351_5230153203675866_6162316249396583053_n24 березня відбулася робоча нарада керівництва Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України та представників клініки Сан-Донато (Policlinico San Donato, передмістя Мілану, Італія). Найбільший в Італії центр з лікування серцево-судинних захворювань готовий приймати українських дітей з вродженими вадами серця, які потребують хірургічного лікування. Важливо, що італійські колеги беруть на себе й транспортування маленьких пацієнтів від українсько-румунського кордону.

У Сан-Донато вже прооперована наша однорічна пацієнтка. На початку лютого вона поступила до Інституту у зв’язку з періодичними втратами свідомості. За допомогою імплантованого петльового реєстратору виявлені транзиторні епізоди асистолії з паузами до 10 секунд. Була запланована імплантація штучного водія ритму серця. Але почалася війна… Сім’я евакуювалася до Італії. Завдяки домовленістю з міланськими колегами лікування дівчинки успішно продовжилося у клініці Сан-Донато.

Не зважаючі на продовження бойових дій, фахівці Інституту продовжують у Києві надавати медичну допомогу всім, хто її потребує, аби кожен українець мав змогу побачити нашу перемогу!