1 листопада у Голосіївському районі Києва на будівлі за адресою вулиця Академіка Книшова, 6 (колишня Амурська) встановили меморіальну дошку видатному українському кардіохірургу академіку Геннадію Васильовичу Книшову

На церемонії відкриття пам’ятного знаку зі вступним словом виступив директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова Василь Лазоришинець.

«Ми вшановуємо пам’ять нашого вчителя, друга, наставника. Геннадій Книшов був легендарною людиною, яка дуже багато зробила для становлення кардіохірургії в Україні.

Книшов очолив інститут після Амосова. І це непросто, коли тебе постійно порівнюють з корифеєм.

Але Геннадію Васильовичу усе вдалося. Він вивів наш інститут на європейський рівень. Заклад став одним з найкращих в Україні», – сказав Василь Лазоришинець.

На події були присутні керівники Голосіївська РДА та Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація, колеги, друзі, учні та рідні – донька, внуки та правнуки. Вони згадували академіка Книшова як креативну, сміливу та принципову людину. Він відстоював свої ідеї, не боявся їх реалізовувати. Безмежно любив життя в усіх проявах.

Дякуємо усім, хто долучився до вшанування та увіковічнення імені Геннадія Васильовича на мапі Києва: громадськості та Київській міській раді за підтримку рішення про перейменування вулиці Амурської у Голосіївському районі на вулицю Академіка Книшова, керівництву FORUM GROUP – за розробку дизайну, виготовлення та розміщення меморіальної дошки на одній з будівель FORUM City Garden.

Геннадій Васильович назавжди залишиться у нашій пам’яті та продовжуватиме жити у у тисячах врятованих у стінах інституту сердець.

Памятаємо… Сумуємо…