Не зважаючи на масовані ракетні атаки та аварійні відключення електроенергії Національний інститут серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова продовжує працювати на надавати планову на невідкладну медичну допомогу 24/4.

картинка новости1
Днями до нашого закладу каретою швидкої медичної допомоги, доправили пацієнтку з чужорідним тілом в порожнині серця. Як стало відомо це була катетерана частина від венозної порт системи, яку імплантували раніше.
Довга частина – катетер знаходилась на всьому протязі верхньої порожнистої вени та в порожнині правого передсердя.
Венозна порт-система – це медичний пристрій, який складається з силіконової мембрани та власне катетера. Мембрана встановлюється підшкірно, як правило трохи нижче ключиці, а катетер заводиться в підключичну вену. Даний пристрій дозволяє пацієнтці уникнути дискомфорту тривалих інфузійних процедур, частих заборів крові, та у випадках коли рутинний доступ до периферійних вен пацієнта неможливий по тим чи іншим причинам.
Наявність чужорідного тіла в порожнині серця – потенційно небезпечний стан, так як воно може стати причиною утворення тромбів, викликати порушення ритму серця, а також порушувати роботу клапанних структур. На щастя для пацієнтки, в нашому закладі досить багатий досвід з ендоваскулярного вилучення чужорідних об’єктів різної складності. Цей випадок не став виключенням. Завдяки високому професійному рівню наших спеціалістів та наявності спеціальних інтструменів, нам вдалось вилучити уламок катетера з серця, не завдавши йому шкоди. В подальшому пацієнтку було переведено до профільного закладу, де вона змогла продовжити лікування основного захворювання.