Європейська спільнота трансплантологів розглядає українських фахівців, як рівних

318167251_699489021516995_5952537702405235117_n

У Празі відбулася провідна  трансплантаційна подія Європи – ESOT TLJ 3.0.

На запрошення керівника Європейської організації органної трансплантації (ESOT) Луціано Потена, у заході брала участь українська делегація. До її складу увійшли фахівці установ та медичних закладів України.

Національний інститут серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова представляв завідувач відділення хірургічного лікування ішемічної хвороби серця Сергій Руденко.

За його словами, рівень доповідей провідних європейських трансплантологів був дуже високий.

«Багато уваги було приділено найсучаснішим методам, що подовжують «життя» вилученого органа. Зокрема, вже існують апарати, що здатні до 8 годин законсервувати донорське серце.

Ми отримали дуже цінний досвід. Мали змогу долучитися до інновацій у галузі. Водночас Європейська спільнота трансплантологів розглядає українських фахівців, як рівних. Таких, які можуть поділитися своїм досвідом. Зокрема наша делегація взяла участь у обговоренні гайдлайну щодо пересадки органів», – вважає Сергій Руденко. 

За результатами ESOT TLJ 3.0, учасники підготували та ухвалили гайдлайн, за яким працюватимуть європейські трансплантологи у найближчі роки.