Інститут Амосова та Донецький обласний центр кардіо- та рентгеноваскулярної хірургії підписали меморандум про співпрацю

317615986_698546288277935_7617584906760855393_n

Донецький обласний центр кардіо- та рентгеноваскулярної хірургії, який евакуювали з Краматорська, надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу на базі інституту Амосова.

Про це підписали меморандум очільники закладів – директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова, доктор медичних наук, професор, академік НАМН України Василь Лазоришинець та керівник Донецького центру кардіо- та рентгеноваскулярної хірургії Дмитро Узун.

Буде створена команда професіоналів, що надаватиме висококваліфіковану медичну допомогу пацієнтам з кардіологічними патологіями. Проводитимуть операції на відкритому серці. Зокрема, протезування клапанів серця, аортокоронарне шунтування тощо.

“Ми підписали меморандум про співпрацю. Маємо підтримувати колег у тяжкі для усіх нас та нашої країни часи. Тільки об’єднавшись, зможемо гідно протистояти викликам. У цьому наша сила”, – зазначив академік Лазоришинець.

Дмитро Узун подякував співробітникам інституту Амосова та Асоціації серцево-судинних хірургів України за підтримку та допомогу.

“Війна змінила наші плани. Понад 70 % мешканців регіону полишили свої домівки. Центр та його співробітники були змушені евакуюватися. Неможливо проводити високотехнологічні операції на серці під обстрілами, без світла та води. А надто без кваліфікованого персоналу.

Вдячні колективу інституту Амосова, його директору, моєму вчителю Василю Васильовичу Лазоришинцю, що простяг руку допомоги”, – сказав Дмитро Узун.

Донецький обласний центр кардіо- та рентгеноваскулярної хірургії перебазувався до Краматорська після окупації у 2014 році Донецька.

Працював на базі Краматорської міської лікарні № 3. Мав 40 ліжко-місць. Був оснащений новітньою медичною апаратурою для лікування серцево-судинних захворювань: діагностичними системами, станціями моніторингу, потужним лабораторним комплексом, наркозно-дихальним апаратом вищого класу.