Фахівці інституту Амосова провели виїзну консультацію для мешканців Гостомеля

Обстежили та призначили лікування 40 пацієнтам, які мають серцево-судинні хвороби.

Лікарі Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова провели виїзну консультацію для мешканців Гостомеля.
До команди фахівців увійшли – завідувачка поліклінічного відділення лікар-кардіолог вищої категорії Наталія Волкова, лікар вищої категорії Кравець Тетяна, судинний хірург Олексій Калічава та лікар-кардіолог Ірина Зіновчик.

Вони обстежили та призначили лікування 40 пацієнтам з кардіологічними та серцево-судинними хворобами. Половині пацієнтів провели ехографію серця – швидке інструментальне дослідження, що дає можливість оцінити стан серця та великих судин, діагностувати вади серця. А ше вчасно скерувати хворого на кардіохірургічне втручання.

Були проконсультовані й пацієнти, яких вже оперували в інституті Амосова. А також ті, які мали симптоми серцево-судинних хвороб і звернулися до кардіологів вперше. У більшості з них, діагностували ішемічну хворобу серця. Таким пацієнтам виписали направлення на аортокоронарографію в інститут Амосова.

Кардіологи обстежили 8 маленьких пацієнтів з підозрою на вроджені вади серця. На щастя, жоден з дітей не потребував хірургічної корекції.

За результатами виїзної консультації, усі пацієнти отримали рекомендації з лікування та подальшого спостереження.

Продовжуємо нести свою місію – берегти серця українців!