Врятувати серця, обпалені горем: кардіологи провели консультації для пацієнтів, які втратили рідних під час війни

Кардіологи інституту Амосова провели виїзну консультацію для мешканців Обухова (Київська область), які мають хронічні захворювання серцево-судинної системи. 

photo1673605993

Це був дуже непростий прийом. Насамперед, через глибоку психологічну травмованість пацієнтів. Майже кожен з них втратив під час війни когось з близьких.

У складі виїзної бригади: кардіологи – Наталія Поворозник та Вікторія Позняк, спеціалістка з ЕхоКГ, старша наукова співробітниця Юлія Конопльова, судинний хірург Олексій Калічава.

Кардіологи оглянули 127 пацієнтів. Усім виконали ехокардіографію та призначили лікування.

За результатами обстеження, ішемічну хворобу серця діагностували 21 пацієнту. Їх направили на коронарографію – дослідження судин серця за допомогою рентгену, що виявляє звужені чи перекриті судини. В одного з пацієнтів діагностували аневризму аорти. Тож він отримав направлення на оперативне втручання до інституту Амосова.

Фахівці оглянули також пацієнтів, які були прооперовані в інституті Амосова раніше. Результати хірургічних втручань виявилися добрими. Лікарі відкоригували пацієнтам схеми лікування, надали необхідні рекомендації .

 Виїзна консультація відбулася у рамках кампанії з підтримки членів родин воїнів ЗСУ.