Cпеціалізована допомога екстреним пацієнтам: інститут Амосова приймає щодня 15 автомобілів “швидкої”

c99ea8da-2c2e-4cab-a5a0-f4a476735099Щодня до входу приймального відділення під’їжджає близько 15 автомобілів “швидкої”. Ця цифра – середньоарифметична. Був день, коли їх було 24. Але ніколи не менше 10.

Серед столичних медичних закладів, які не підпорядковані Київській міській раді, інститут Амосова приймає найбільшу кількість “швидких”. 

З серпня минулого року до приймального відділення доправили 1 700 пацієнтів. Близько 1 тисячі – госпіталізували до стаціонару інституту Амосова. З них, 634 – пацієнти з гострим коронарним синдромом, 199 з загрозливими порушеннями ритму та іншими тяжкими патологіями, зокрема, розшаровуючою аневризмою.

За словами завідувачки приймального відділення Національного інституту серцево-судинних хвороб ім.М.М.Амосова Наталі Наконечної, найбільша кількість пацієнтів – понад 57 % – потрапляють в інститут з гострим коронарним синдромом. 

“Ми – єдиний у столиці медзаклад, де пацієнти мають можливість цілодобово при появі гострої кардіохірургічної та кардіологічної патології пройти експертну ехокардіографію та необхідну допомогу. Швидко та якісно проводимо диференціальну діагностику невідкладних станів. Екстрені пацієнти цілодобово отримують повний спектр необхідних кардіологічних обстежень – кардіограму, ехокардіографію, лабораторні аналізи, за потреби, КТ/МРТ-обстеження. Їх оглядає кардіолог, аритмолог.

І вже на етапі госпіталізації призначаємо лікуючого лікаря”, – розповідає Наталя Наконечна. 

Є чіткі показання до госпіталізації “кардіологічних” пацієнтів. Якщо у людини є постійна форма фібриляції (нерегулярне серцебиття), без будь-яких порушень гемодинаміки – наявності задишки, високого артеріального тиску тощо – вона не потребує нашої екстреної госпіталізації. Такі пацієнти можуть бути проконсультовані вдома медиками “швидкої”. А далі слід планово звернутися у консультативну поліклініку інституту Амосова.

Нагадаємо, що усю інформацію щодо консультацій та обстежень в інституті Амосова можна дізнатися потелефонувавши безоплатно до колцентру за номером +38 (044) 350 – 08 – 35 .