Співпраця з місцевою владою наближає висококваліфіковану медичну допомогу до пацієнтів

Найдосвіченіші фахівці інституту Амосова проводитимуть виїзні безоплатні консультації та обстеження для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями. 

Директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова НАМН України академік Василь Лазоришинець та очільники чотирьох громад Київщини – Миронівської, Обухівської, Ржищівської та Української – підписали договори про співпрацю у сфері надання висококваліфікованої медичної допомоги. 

ac650689-161f-424c-8c32-ac418d732b4d

Відтепер висококваліфікована кардіологічна допомога стане ще доступнішою для мешканців віддалених районів Київщини. 

Найдосвіченіші фахівці інституту Амосова проводитимуть виїзні безоплатні консультації та обстеження для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями. 

Це надважливо для уразливих груп населення, які через складний перебіг хвороби або матеріальні проблеми не мають можливості дістатися столиці. 

Також серед напрямів співпраці – надання планової кардіохірургічної допомоги пацієнтам, екстреної та невідкладної медичної допомоги, підвищення кваліфікації фахівців медичних закладів у регіоні тощо. 

У ході зустрічі, академік Лазоришинець розповів про історію інституту Амосова, роботу відділень, напрями та методи лікування кардіологічних хвороб.

“Наші кардіохірурги щороку виконують тисячі оперативних втручань та маніпуляцій. Серед них, усі види операції при порушеннях ритму серця, аневризмі аорти, ішемічній хворобі, інфекційному ендокардиті тощо.

Надаємо допомогу пацієнтам усіх вікових груп, від новонароджених з вадами серця до пацієнтів після 80 років. 

Вважаю, дуже важливою таку співпрацю. Надто у ці тяжкі для українців часи. Спільно допомагатимемо нашим пацієнтам контролювати стан здоров’я, запобігати серцевим катастрофам, вчасно проводити оперативні втручання, що рятують життя”, – наголосив академік Лазоришинець.

Також під час візиту представники громад Київщини мали можливість ознайомитися з роботою діагностичних та хірургічних відділень інституту Амосова.

Віримо, що співпраця буде якісною, а партнерство сталим, в інтересах українських пацієнтів!