15 лютого – Міжнародний день операційної медичної сестри

Операційні медичні сестри у кардіохірургічній галузі, це самодостатні та освічені фахівці.

Сьогодні – 15 лютого – Міжнародний день операційної медичної сестри. Цей день почали відзначати у 2009 році за ініціативи “Європейської асоціації операційних медичних сестер”.

photo_5433853603854010177_y (1)

Операційний блок – серце лікарні. Місце, де працюють сильні люди. А операційні медсестри – допомога, підтримка й опора хірурга, основна сполучна ланка під час оперативного втручання. 

В усьому світі статус професії операційної медичної сестри є надвисоким.  Справжні професіонали цієї спеціальності мають достатній рівень знань з усіх напрямів медицини, швидку реакцію та добру фізичну форму. 

Операційні медичні сестри у кардіохірургічній галузі, це самодостатні та освічені фахівці, які вчаться багато років, постійно вдосконалюють свої знання та вміння.

У Національному інституті серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова НАМН України працює 17 операційних медичних сестер. Життєва стійкість, відповідальність, працьовитість, милосердя і любов до професії – це про операційних медсестер інституту Амосова. Вони цілодобово, сім днів на тиждень, поряд з кардіохірургами рятують, життя та здоров’я пацієнтів. 

Вітаємо усіх причетних з Міжнародним днем операційної медичної сестри! Щиро дякуємо за небайдужість та турботу про пацієнтів. Бажаємо здоров’я, сил, достатку та професійного розвитку. Нехай ваша благородна праця приносить радість, достаток, повагу пацієнтів, рідних та близьких людей!