Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України отримав потужний дизельний генератор

Необхідне обладнання вдалося отримати у межах проєкту міжнародної технічної допомоги, який здійснюється згідно з Угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данії. Загальна вартість генератора – понад 2 мільйони гривень. Його потужність складає 400 кВт.

339744478_151318437592051_6120313772240175512_n 1

Днями від Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS Ukraine), директором якого є Тім Ларднер, до Національного інституту серцево-судинної хірургії завітав його помічник Михайло Туряниця, щоб ознайомитися із роботою лікарні та дізнатися, яку функцію виконуватиме новий генератор у разі відімкнення світла.

Під час короткої екскурсії лікарнею, представники UNOPS Ukraine мали змогу переконатися, що Національний інститут імені М. Амосова є дійсно флагманом української кардіохірургії, де працюють найдосвідченіші лікарі і новий генератор просто необхідний для роботи, яка не може зупинитися тут ані на мить.

– Це надзвичайно вагома допомога для національного інституту, для нас, хірургів, бо цінуємо удар кожного серця, рятуємо життя наших захисників, дітей, майбутніх мам, людей похилого віку.

Дякую всій команді UNOPS Ukraine за ті зусилля, які вони прикладають – вони дійсно дають потрібний результат, – сказав очільник інституту, академік Василь Лазоришинець.

– Надпотужний генератор у випадку блекауту через ракетні обстріли забезпечить безперебійну роботу критичних медичних та інженерно-технічних відділень інституту. Завдяки його функціонуванню повноцінно працюватимуть реанімаційне та операційне відділення інституту серцево-судинної хірургії М.М. Амосова, – поділився головний інженер інституту Олег Шевченко.

В умовах вимкнень електроенергії потрібно бути готовим до будь-яких викликів, а головне, щоб лікарі продовжували працювати та виконувати своє головне завдання – рятувати життя.

До відома: Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова є закладом, в якому розробляються і постійно впроваджуються передові технології охорони здоров’я. Завдяки власним науковим розробкам і стандартизації лікування інститут входить до п’ятірки провідних Європейських центрів серцево-судинної хірургії.

За 40 років існування Інститут перетворився в головний науковий, лікувальний і навчальний заклад. В Інституті розгорнуто 360 ліжок, 16 операційних столів, працюють 20 клінічних відділень, поліклініка, 5 лабораторій, які оснащені сучасним діагностичним і лікувальним обладнанням. Щорічно в Інституті проходять обстеження понад 40 тис. хворих, виконується більше ніж 8 тис. операцій на серці, рівень якості і результати яких відповідають кращим світовим стандартам.

Позначки: