Національна академія медичних наук України посилює співпрацю з медициною Закарпаття

Днями директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова, віцепрезидент Національної академії медичних наук України Василь Лазоришинець з робочим візитом відвідав Закарпаття.

Метою поїздки академіка Василя Лазоришинця було укладення угоди про співпрацю Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України з Закарпатським обласним клінічним Центром кардіології та кардіохірургії у особі директора Романа Соскиди, Закарпатською обласною радою в особі Володимира Чубірка та обласною військовою адміністрацією в особі Віктора Микити.

За словами Василя Лазоришинця, за півтора місяця виконано 26 надскладних операцій. Серед них — розрив аорти, під час якого, як правило, людина у 90% випадків протягом доби помирає. «Ми вчасно встигли взяти цього пацієнта і прооперувати протягом 13 годин. Таким чином, ми врятували життя 42-річному чоловіку», – розповів кардіохірург.

карпати-4

Для порівняння, за увесь минулий рік виконано 79 операцій.

У рамках угоди, окрім трьох фахівців інституту Амосова, які вже працюють в Ужгороді, Закарпатський обласний клінічний Центр кардіології та кардіохірургії буде підсилено ще трьома висококласними фахівцями та трьома анестезіологами.

Варто зазначити, що згідно з угодою складних пацієнтів, яким в області не можуть надати потрібну високотехнологічну допомогу, направлятимуть на лікування в провідні медзаклади країни.

Синергія в медицині – відіграє важливу роль.  Тому переконані, що досвід та знання чудових фахівців інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова допоможуть досягнути найкращих результатів з порятунку людей на Закарпатті. А місцева влада зробить усе можливе, аби збільшити фінансування медичної галузі.

карпати-1

Позначки: