Нові виклики для медиків – рятувати життя у тилу та на фронті

Директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова, академік Василь Лазоришинець в межах робочого візиту на Закарпаття зустрівся з медиками обласного клінічного Центру кардіології та кардіохірургії та студентами Ужгородського національного університету медичного факультету.

Василь Лазоришинець провів цікаву та змістовну лекцію щодо надання медичної допомоги в умовах війни. Поділився неоціненним досвідом порятунку наших захисників.

З початку війни у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова було відкрито відділення воєнної кардіохірургії, де надають високоспеціалізовану медичну допомогу військовослужбовцям з бойовими травмами серця, пораненнями грудної клітки та серця.

За словами академіка Василя Лазоришинця, за цей час у них з’явилися нові методики допомоги пацієнтам з тяжкими мінно-вибуховими пораненнями, що розроблені спільно з військовими медиками, зокрема, вилучення, за допомогою магнітів, металевих уламків з серця тощо.

– Сьогодні, у час війни, ми повинні робити усе можливе, щоб врятувати якомога більше життів у тилу та на фронті, – сказав він.