Чоловік після трансплантації серця поїхав додому

Сьогодні Сергій їде до сім’ї в доброму здоров’ї та в чудовому настрої!

Нагадаємо, 47-річному киянину Сергію було пересаджено серце від донора. Операція була проведена 7 квітня на базі Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова. Для трансплант-команди Вінницької обласної лікарні – це перша пересадка серця, тому до них екстрено виїжджали трансплантологи національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Операція тривала 6 годин, на операційному столі донорське серце запрацювало. Реабілітацію чоловік проходив вже у стінах Інституту Амосова.

Сергій був у листі очікування на трансплантацію і саме його ЄДІСТ визначив як реципієнта до донора, якому констатували смерть мозку. Операція пройшла добре. Сьогодні чоловік почувається чудово, тому немає жодних причин тримати його у лікарняній палаті. Впевнений, що уже зовсім скоро Сергій повернеться до звичного життя, – говорить доктор медичних наук Костянтин Руденко.

За врятоване життя Сергій завдячує команді лікарів Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова під керівництвом директора Василь Лазоришинець, керівникам проєкту розвитку трансплантації Sergii Siromakha та Костянтину Руденку, завідувачу відділення хірургічного лікування ішемічної хвороби серця Rudenko Serhii , а також трансплант-команді Вінницької обласної лікарні.

– Неймовірно вдячний за порятунок. Я мав задишку, все думав, що пройде. Потім мені діагностували дилатаційну кардіоміопатію, протезували аортальний клапан, а рік тому встановили дефібрилятор. Себе почував дуже погано. Було важко ходити. Потрібна була тільки трансплантація. Наразі почуваюся чудово, – поділився Сергій.

Інститут серцево-судинної хірургії імені М. Амосова висловлює щиру вдячність родині донора. А також нашому партнеру з розвитку трансплантації медичній лабораторії «Сінево» за специфічні лабораторні дослідження для донора та реципієнта, які не виконуються в інституті.